Singulis

Tegenwoordig wordt het online gedrag overal gemeten zonder dat wij daar invloed op hebben. Je vindt het vaak niet terug in de privacy policies. Veel bedrijven kijken mee met wat wij doen op hun webshop. Vervolgens kunnen ze onze persoonlijke data gaan gebruiken om achter onze interesses te komen, hoe het koopproces is en hoe wij het best beïnvloedbaar zijn. Het web wordt volledig gepersonaliseerd denk maar aan persoonlijke aanbevelingen op webshops, persoonlijke advertenties op facebook en wellicht nieuwsbrieven die op jou gericht zijn. Als consument kom je er niet achter wat er aan de hand is en waar dit vandaan komt.
Met Singulis, dat staat voor het individu, kun je kennis maken met het nieuwe privacy waar het individu de data controleert. Met de webapplicatie krijg je inzicht in jouw online privacy en kun je beheren wat bedrijven van jou mogen weten. Via een gesynchroniseerde login kun je veilig inloggen op deelnemende webshops waar het online gedrag op één plek wordt bijgehouden, namelijk Singulis. Het individuele online gedrag staat hierdoor op één plek en niet overal op het internet verspreid. Het profiel van het individu dat gecreeërd wordt, wordt real-time aangepast op basis van wat jij doet. Echter kun je met Singulis als consument inzien en beheren wat bedrijven van jou weten. Privacy wordt op deze manier transparant. Bedrijven kunnen hierdoor garanderen dat zij goed omgaan met de privacy van de consumenten. 

Lees meer

Afstudeerverslag

Personalisatie is tegenwoordig een trend voor bedrijven. Bedrijven krijgen steeds meer inzicht in wie hun consument nou is. Profielen van consumenten worden bijgehouden en real-time aangepast op basis van wat men doet op het web. Het meten van het online gedrag van het individu brengt mogelijkheden met zich mee maar ook veel problemen. Zo kan er op individueel niveau wel gepersonaliseerd worden maar gaat het gevoel van privacy voor het individu flink omlaag. Het individu heeft geen inzicht en controle op wat er met zijn of haar data gebeurt. Hij of zij kan dit niet voorkomen omdat het online gedrag hoe dan ook gemeten wordt op het web.

Ga naar het verslag

Contact opnemen?

Neem contact met me op door te mailen naar info@ezrabotter.com of vul het contactformulier in.

Neem contact op